Begeleiding ouders/opvoeders

'Ik wist niet goed wat ik kon verwachten zodra de kleine geboren was' 'Iedereen heeft het over een roze wolk, maar is het erg als ik dit niet zo heb ervaren', 'Het is heel anders dan ik me had voorgesteld'. 
Een heleboel uitspraken die ik weleens in mijn praktijk hoor. En kun je je überhaupt wel goed genoeg voorbereiden voor als de kleine geboren is? Niet ieder kindje is hetzelfde. De een slaapt niet zo goed, de ander huilt veel. De een is vaak onrustig en de ander heeft nergens last van. 

Onze dochter had een moeizame start; huilde veel, erg onrustig. Uiteindelijk kwamen we er na een aantal maanden achter dat zij Koemelkallergie had in combinatie met reflux. Wij hebben dus absoluut geen 'roze wolk' ervaren. En juist door deze ervaring en die dingen die wij meemaakten voel je je vaak onbegrepen. Men kan wel begrip tonen, maar toch kan niemand zich voorstellen hoe het is om bepaalde dingen mee te maken als je dit zelf nooit hebt ervaren. 

Vandaar dat ik heel graag iets wil betekenen voor mensen die hulp nodig hebben of misschien wel radeloos zijn. Misschien wil je graag je hart luchten bij iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en zonder oordeel luistert naar je verhaal. 

Daarnaast kunnen ouders met opvoedingsvragen ook hier terecht. Loop jij tegen bepaalde dingen aan qua opvoeding en wil je graag tips van een professional? Plan dan een begeleidingsgesprek in. 

 

Sessies kunnen bij jullie thuis plaatsvinden of online. Ze zijn te boeken per 30 of 60 minuten. Meer informatie is te vinden onder het kopje 'tarieven'.